تبلیغات
روستای پیرده - فرآوردهای شیری حاصل ار ماست در روستای پیرده

روستای پیرده
 
ده پیر - روستای از خاک فیروزکوه
http://www.riverart.net/paradise/festivals/sangsari/arsheh_gole_zard.jpg
انواع پنیر: پنیر قالبی  و پنیر چنگی

آرشه : آرشه از دو واژه ( آر ) به معنای آسیاب و ( شه) به معنای

سه در گویش سنگسری تشکیل شده است . تهیه آرشه کار بسیار ظریف

و حساسی است بطوری که تهیه آرشه توسط یک نفر عملی نیست .

لازم است دو نفر به نوبت تفت دادن آن را به عهده گیرند و نفر سوم به تنظیم شعله زیر دیگ بپردازد.

مامای وهو : مامای وهو یا روغن پنیر درحین پخت آرشه بدست می آید و به عنوان مرهم در شکستگی ترمیم زخم و رفع کوفتگی مصرف می شود.

 در ضمن در اثر کمی تفت دادن تبدیل به ماده ای می شود که وارهون نام دارد.

وارهون نوعی روغن زرد پنیر است و به مصرف خوراکی می رسد.

انواع لور: لور تازه از جوشاندن پنیر بدست می آید

لور چنگی  به لور تازه مقداری نمک می زنند و در خیک می ریزند

لور خشک را با خشکاندن در مقابل آفتاب و تورق آن لور خشک بدست می آید

لور رهون : در حین خشکاندن لور در سینی روغن پس می دهد که لور رهون

( روغن لور) نام دارد . این ماده فقط مصرف دارویی دارد و در درمان

رما تیسم استفاده می شود.

لور آرشه : از لور تازه بدون نمک آرشه ای درست می کنند که به آن

لور آرشه می گویند.

به زودی این محصول در فروشگاه این وب سایت به صورت تازه  و آنلاین بفروش میرسد

http://irandisc.com/img/order1.gif




طبقه بندی: سوغات روستا، 
برچسب ها: آرشه، پنیر، سوغات،  
نوشته شده در تاریخ جمعه 1 مهر 1390 توسط عسکری پرج
تمامی حقوق مطالب برای روستای پیرده محفوظ می باشد